вівторок, 25 грудня 2012 р.

Символ добра і миру в Житомирі

Напередодні католицького різдва, 24 грудня, пластуни принесли до Житомира символ добра і миру - Вифлеємський вогонь.

О 17 годині на площі Корольова близько 30 пластунів зібралося для того, аби передати Вифлеємський Вогонь Миру меру міста, губернатору та громаді. На зустріч із хлопцями та дівчатами вийшли заступник міського голови з питань виконавчих органів ради Бочковський Олександр Миколайович та начальник міського управління культури Лариса Харчук, які, проте були не дуже пунктуальні, адже запізнилися на 15 хвилин.
Пластуни заспівали молитву, пластовий гімн і урочисто передали вогонь представникам влади, побажавши при цьому натхнення і успіхів у роботі.
"В Україну вогонь потрапляє вже в п'ятнадцяте, - розказав старшопластун Клен
, - "приходить" він у домівки, церкви, лікарні, дитячі будинки завдяки членам Національної скаутської організації України Пласт, які, в свою чергу, отримують його від польських скаутів".
Сама традиція розповсюдження вогню була започаткована австрійською телерадіокомпанією ORF з міста Лінц ще у 1986 році.

2 коментарі:

  1. Невідома жіночка - начальник міського управління культури Лариса Харчук. І запізнилися вони дааалеко не на 15 хв. Пані Лариса пояснила це тим, що пан Бочківський у літніх туфлях не може йти по снігу, йому треба час на перевзутися. На те, що пластуни стояли на морозі в легеньких гімнастерках, уваги ніхто не звернув.Зрештою, вони ж не заступник мера...А загалом, молодець, цікаво написано(я там теж була і бачила все це). Тому, успіхів акулі майбутній від діючої

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую за інформацію. І за похвалу теж дякую)

    ВідповістиВидалити