понеділок, 19 листопада 2012 р.

Релігіє, ти зводиш мене з розуму

Всі знають, що 988 року усім на той час відомий дядько Володимир Великий вирішив охрестити Київську Русь. Робив він це для того, аби остаточно зосередити владу у своїх руках. Коротше, щоб ніби як десь на небі був якийсь мужик, і щоб можна було сказати, що князь править з його волі.

Хрещення, як відомо, відбувалося насильно. Ніхто і не сперечається, що після цього почався швидкий розвиток писемності і взагалі науки. Але, блін, я чомусь не розумію, чому побудувати церкву це було круто, а от побудувати школу - це не круто? Чому були такі розумні дядьки, які ставали священниками і не було таких розумних дядьків, які б були звичайними вчителями? Чому замість того, щоб створювати якісь художні школи, де б усі, хто мав хист, могли вчитися малювати, писалися тільки ікони? Ікони, ікони, ікони - їх писали всі, хто хотів мати гроші і вмів хоч трохи тримати пензель у руці. АААААА!!! Навіщо? Чому релігія вже тоді була вигідним бізнесом? Невже люди не розуміли, що ними маніпулюють?
Адже навіть церкви і храми будували такими гарними і величними лише для того, щоб показати "усю мощь" Бога.
Ось це  з тодішніх часів дійшло і до сьогодні. Людей до цих пір охрещують ще зовсім маленьким, не чекаючи, поки вони виростуть і самі зможуть прийняти рішення щодо своєї віри. Віра кожної людини - це взагалі індивідуальна річ. Кожен може вірити у те, у що він хоче. Я, наприклад, вірю у те, що речі мають свою позитивну, чи негативну енергетику, а от в якогось бородатого дядьку на небі - не зовсім. Бородатих і на землі вистачає. Він же ш там ніби як усіх нас любить, але за найменший гріх потім відправить нас усіх у пекло. До речі, бути безгрішним - це взагалі анріал. Навіть наша поява на світ - це вже гріх. Але він усіх нас любить. 
Приклад із ЗНО
Так от про те, що релігія дійшла до сьогодення. Готуючись до ЗНО, бачу велику кількість питань типу, як називається ця ікона, чи як називається цей храм, де, коли і ким він побудований? Блін, навіщо мені це знати? Невже це допоможе мені у майбутньому? Історик сьогодні розказав, що можна, реєструючись на тестування, вказати, що тобі зошит із вмістом питань, що стосуються релігії, не підходить, тобі дадуть інший, але в той же час він тонко натякнув, що за це можуть зачмирити. Правда круто? Також для порівняння, в Житомирі є приватна школі "Сяйво". Вона йде з якимось релігійним нахилом. Діти, які там навчаються їздять по обміну в Голландію і самі голландці приїжджають до них в гості. Чому в загальноосвітніх школах такого не може бути? А тому що там є релігійний нахил, а в звичайних школах немає. Абламітєсь! Ще один приклад, якось прийшовши до діток в дитбудинок, вирішила я з однією дівчинкою пограти в "Камінь, ножиці, папір", і знаєте що? Окрім трьох звичних предметів віруючі, які також до них приходять, навчили їх ще одній фігурі - Бог. Нєпапєдімая сіла, блін. Від цього вже просто їде дах. 
Релігія - це зло. Віра - це вибір кожного. Навіщо це все насильно нав'язувати людям? Я не розумію. 

4 коментарі:

  1. Я бородатий на Землі ;))))

    ВідповістиВидалити
  2. меня в свое время преподаватель философии "зачмырил".....а все из-за того, что я агностик и не разделяю христианскую теорию возникновения человека, как существа разумного...и я ему заявил, что мне легче будет поверить в то, что человек - ошибка спаривания двух разных видов животных....к примеру, саблезубого выхухоля и парагвайского выползня альбиноса! зачет по философии сдавал долго...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. як на мене, важливішим є те, що думаємо особисто ми, а думки всіх інших - це вже їхня справа. Мене дратує, коли нам щось нав'язують.

      Видалити
  3. Віктор Ровний25 січня 2013 р. о 07:04

    Цілком розумію юнацький максималізм і спробу самоствердитися. Це нормально. Але з часом починаєш розуміти, що інколи нав'язують - на благо.
    Релігія - це добро. Тільки релігія перетворює натовп звірів на суспільство людей. Релігія дає розвиток цивілізації, розумно обмежуючи дикість і звірині інстинкти. Релігія дає поштовх до зростання і розвитку народу, не дозволяючи йому морально деградувати, погрязнути у розпусті, чи й просто вимирати від власної дурості. Пишу це як людина, що спробувала якомога критичніше поглянути на питання релігії, і перелопативши науку, зрозуміла, що релігія - найефективніший з відомих на сьогодні інструментів розвитку людства, як спільноти, та окремих індивідів, як особистостей. Як казав хтось відомий (не пам'ятаю хто саме, а брехати не хочу) "коли наука нарешті дійде до вершини пізнання, вона знайде там релігію"

    ВідповістиВидалити