понеділок, 23 грудня 2013 р.

Сповідь очевидця

Або історія про ТБДЩ!

Ті, хто знають, що таке Кавоманія, бачили афіші і щось краєм вуха чули про загадкове ТБДЩ. Та що ж воно таке? Про це відають далеко не всі.

Веніамін
Нарешті і для мене настав той день, коли і увійшла у кого тих, хто знає.
В кишені 6 не зовсім зрозумілих карток. З Кавоманії виходять люди з підставками для цукру, і з стільцями. Таке враження, наче вона масово кудись переїжджає. Із криками «Останній автобус!» тебе саджають у таксі і везуть в темряву. Приїжджаєте. Спускаєшся у бункер. Бачиш ці величезні, неймовірно важкі двері і починаєш уявляти, що ти робитимеш, якщо вони раптом захлопнуться. Віталік Талько повідомляє, що вночі по району самому бажано не ходити, бо навколо багато бродячих собак. Перша думка в голові: «Твою ж мать! Куди мене занесло?!»
Проходить трохи часу і за саморобним діджейським пультом з’являється гурт ZAPASKA і приходить розуміння, що все дуже навіть непогано. Впродовж вечору роззираєшся, бачиш багато цікавих і продуманих деталей, роздивляєшся картини на стінах і потрошку перестаєш шугатися від Веніаміна.
Так от, цього вечору в ТБДЩ приїхали гості з Кам’янця-Подільського – ZAPASKA. Грали вони понад 2 години. Цей час пролетів просто таки як 5 хвилин. Танці були не просто гарним засобом, щоб відпочити, а ще й дієвим способом зігрітися. Такими собі спец ефектами і супроводом виступу музикантів був відеоряд, який проектувався на стіну, і виступи фаєрщиків, які замість вогню крутили пої, що світилися різними кольорами.

  • ТБДЩ - це звучить не лише страхітливо, але й настільки обнадійливо, що хочеться "співати і стрибати вгору весь час". – Написали музиканти на своїй сторінці у соціальній мережі. - Принаймні, заради таких людей й ініціатив питання внутрішньої еміграції хочеться відкласти на якесь з наступних життів. Усі бачені нами спроби зробити арт-центри в промзонах розбивались об індустріальні масштаби локацій. А у житомирському бункері-бомбосховищі ТБДЩ все влаштовано настільки правильно, що відчувається рука Творця. Не диво, що у Житомирі є купа молоді, яка нікуди звідси не хоче виїзджати, адже тут є ТБДЩ. Ми ще не почали грати, а вже розчавлені позитивом. Будь-якій українській гудебній команді за щастя тут побувати. Higly reccomended!!


Близько першої ночі ZAPASKA вирушила в дорогу додому, а для присутніх розпочався час, який по-суті можна назвати «Розваж себе сам». Хтось поїхав додому, хтось зібрав цікавих йому людей і закрився в кімнаті з обігрівачем, але абсолютно для всіх були барабани. Грати міг будь-хто, і танцювати під них теж.
Оті загадкові 6 карток виявилися не такими вже й загадковими. 1 картка – перепустка, і 5 – місцева валюта для обміну на напої. Карток у всіх була рівна кількість. А от чіпси були безкоштовними.
ТБДЩ – місце цікаве і неординарне. Ходять чутки, що на Новий рік туди завітає Ra Djan.

You are welcome!

Немає коментарів:

Дописати коментар