середа, 26 червня 2013 р.

Внутрішньобуквенні образи Ю

"Я взагалі намагаюся ні про кого не думати, окрім себе." - таким перед житомирянами з'явився той, хто в своєму доволі довгому житті нараховує 4 маленьких - Юрій Іздрик.

Юрко Іздрик
На презентацію нової збірки під лаконічною назвою "Ю" 26 червня у приміщенні кав'ярні "Брама" зібралося чимало охочих послухати інтимні вірші, позадавати питання, які давно мучили, і просто нарешті на власні очі побачити Юрка.
"Обміни психічними енергіями." - саме із таким "дійством" автор порівнює свої вірші.
Нова збірка дуже інтимна, адже присвячена дівчині поета. Багато творів, не лише нових, входять у репертуар Drumтиатру, яким керує Юрій. Окрім цього автор знає, хто із зірок естради розбирає його творіння для пісень: "Так, багато моїх віршів переробляють на пісні. Наприклад, Карпа, KozakSystem, бозна-що вони з ними роблять!"
Впродовж вечора Іздрик розказував про свій побут, про те, як він зараз "постійно десь тусить" і що кожен його день "починається із фрази: дякую, Господи, за ще один день, коли я нікому нічого не винен, ну окрім грошей, гроші я завжди комусь вишу". Слухачі навіть дізналися про те, що улюблений його напій - міцний-міцний чай з молоком, а якщо є гроші, то ще й з пуером.
Drumтиатр
Коли мова знову заходила про нову книгу, чули розповіді про те, як її друкували, про те, що художнім оформленням займався сам автор, а найцікавіше те, що усі вміщені вірші були писалися в період з вересня по березень - по одному щодня (у змісті навіть вказано дату та час написання). Щойноспечені вірші майже щодня публікувалися в його блозі "Мертвий щоденник". За писанням було пропущено Кінець Світу та інші народні розваги.
"Ю"
Що ж до назви книги, то тут є багато інтерпретацій, проте єдиному ж дійсному адресатові - співавтору цієї книжки Юрій адресує такі слова: "From Yu - to You, for You, about You".
А на останок Юрій поділився своєю мрією - викупити один старий млин, зробити там капітальний ремонт і організувати там такий собі табір для творчої молоді: "Щоб вони там усе літо тусили, творили: можеш писати - пиши, можеш грати - грай. А я буду ходити і говорити "гей ти, не кури ґанджу сам, поділися зі старим дядьком!"

Немає коментарів:

Дописати коментар