четвер, 21 березня 2013 р.

Місто велосипедів. Ахвіціоз

Так як основною ціллю нашої поїздки був візит до штаб-квартири Ради Європи, то в цій частині своєї розповіді я розкажу про те, як ми ходили до різних крутих офіційних установ.

Рада Європи ззовні

Перша така установа, яку ми відвідали, була штаб-квартира Ради Європи - міжнародна організація 47 членів-держав в європейському просторі. Якщо когось цікавить історія, чи усі комітети, які там є, вам допоможе Вікіпедія :) Головна зала, та й усе всередині зроблене у вигляді великого-великого дерева - виглядає дуже цікаво. На подвір'ї стоїть декілька різних і доволі дивних скульптур.
Працівники жартують, що усі вони символізують права людини: купа каміння, наприклад, - права людини ну і багато схожого.
А я посиділа там на найбільшому кріслі)
Одна із дивних скульптур









Зала Ради Європи





Напис Your peace, your prize! різними мовами
Європейський парламент
Далі побачили Європейський парламент, але в середині не були. Проте і ззовні виглядає дуже вражаюче.









Були ми також у Молодіжному центрі, якому активно допомагає Рала Європи. Там молодих людей вчать буди людьми, розказують про їхні права. Приміщення в них надзвичайно велике, як для молодіжного центру. Там є багато комп'ютерів для проведення переговорів і просто виконання завдань, мультимедійні дошки, недалеко від входу просто так стоять гітари, на яких може пограти будь-який бажаючий, розказали, що навіть є спальні для дітей і вони можуть там ночувати. Цікаве місце.
Одна з кімнати в молодіжному центрі


Європейський суд ззовні











Наступним і останнім пунктом нашої офіційної і серйозної екскурсії був Європейський суд з прав людини. Там нам розказали, що судові слухання зараз проходять суто формально. Розказали про історію суду, про те, де раніше проходили слухання, про те, що і слухання Тимошенко там проходило. Здивувало те, що нам сказали, що ззовні будівля схожа на чашу вагів - довелося нам ще раз уважненько подивитися на суд ззовні. Сподобалося, що на судові засідання може прийти подивитися\послухати будь-яка людина і зовсім не важливо наскільки "велике" те засідання. А ще, на подвір'ї стоїть шматок Берлінської стіни.
Одна із зал
Берлінська стіна












Окрім того, що ми бачили, ще є Агора, Фармакопея, думаю, ще багато чого. Місто ніби й маленьке, а офіційних і одночасно цікавих місці - багато.

Немає коментарів:

Дописати коментар