середа, 7 травня 2014 р.

Фестивальний сезон 2014 відкрито!

Сьогодні третій день, як я повернулася з Черемош-фесту, а емоції все не вгасають. Нарешті розкажу про те, що це за фест і з чим його їдять.

Звідки знаю? Де проходив?
Дізналася про нього із соціальних мереж і звісно ж одразу почала шукати компанію, адже пропозиція була доволі привабливою: 3 дні в Карпатах, музика, річка, чисте повітря (про відсутність Інтернету і зв'язку мова не йшла, але це у підсумку теж виявилося величезним плюсом). Місцем дислокації було село Криворівня (це те, де Параджанов знімав "Тіні забутих предків") в Івано-Франківській області. Його мальовничі пейзажі радували наші очі впродовж нашого перебування там.


Хто грав?
Зі списком гуртів можете ознайомитися на афіші. Розказувати про всі окремо не буду, бо все одно всіх не чула. Скажу тільки, що музика з етно-мотивами в Карпатах звучала якось по-особливому. Народ відривався, фанився і всім було щастя.

Що чекало, окрім музики?
Для тих, хто ніколи не був в горах, цей фестиваль - просто таки ідеальне місце, адже можна було спробувати свої сили і таки піднятися на якусь із вершин. Цікавою "розвагою" для всіх був підвісний міст над Черемошем. Під вагою фестивальників з рюкзаками він хитався і рипів, але за 3 дні таки не впав. Щодо самої річки, то вона була надзвичайним доповненням до пейзажів. Гірські річки - то взагалі гарно. Проте скупнутися в ній мало хто наважився через занизьку температуру і води, і повітря, а от сплавлятися охочих було хоч відбавляй. Також в Криворівні можна було покататися на велосипедах, сходити в музей, повчитися майстерності в ковалів, відвідати різні хенд-мейд майстерні і ще багато чого цікавого.

Де жили?
Особисто я вважаю, що їхати на фестиваль і не спати в наметі, закутавшись у спальник, це все одно що не бути на фестивалі. Хоча нас і назвали божевільними за це, адже вночі температура падала до +2, але теплі компанії біля вогнищ не давали покритися кіркою льоду. Хоча ті, хто холоду таки боявся, могли жити у місцевих, чи недалеко в готелях.

Грошове питання
Минулого року, коли цей фестиваль проходив вперше, він був безкоштовним. Цього року перші 100 квитків були про 100 грн, ми купляли за 120, на місці були по 150. Також можна було придбати квиток на 1 день. На саму дорогу ми витратили на так багато завдяки потягам і наявності студентських.

Єдиний мінус
Єдиним мінусом вважаю довгу дорогу. Так, з Луцька був прямий потяг до Коломиї, але він ходить через день і звісно ж їхав не тоді, коли нам треба було. Тому, що туди, що назад ми добиралися понад добу.
Загальні враження
Цей фестиваль, мабуть, найдушевніших з тих, на яких я була. Сцена невелика, народу не надто багато, місця вистачало всім і кожному. Навіть чистота туалетів порадувала.
За 3 дні хтось встиг знайти собі кохання, хтось просто перезнайомився з купою фестивальників і знайшов собі нових друзів, хтось просто напився і, можливо, навіть не пам'ятає, що з ним відбувалося, але, здається, незадоволених не лишилося. Проводити святкові вихідні в такий спосіб, мабуть, найкраще. У Черемош-фесту майбутнє є! Я в цьому впевнена.

Більше фото можна знайти тут.

Немає коментарів:

Дописати коментар