середа, 30 жовтня 2013 р.

Луцьк для доїжджаючих

Приїхав. Побачив. Полюбив.

Іногородні, приїжджі, панаєхавшиє, або, як кажуть у Львові, доїжджаючі з початком навчального року заповнюють навчальні корпуси університетів. І проблема проводження вільного часу гостро постає перед ними, адже студентське життя - це не лише лекції, семінари і модулі, а й знайомство з новими людьми, місцями і закладами. То куди ж можна сходити у Луцьку? З цим питанням ми звернулися до лучан.


Вікторія Жуковська, радіоведуча
Мої улюблені місця у Луцьку - це пивний клуб "Оболонь", він же "Кораблик" і кав'ярня "Друзі Forever". Люблю їх за атмосферу, за те, що тут збираються усі мої приятелі і друзі, а також за рівень обслуговування. Також порадила б відвідати Старе місто і такі заклади, "Фелічіта" і "Майдан".







Андрій Тимчук, соліст гурту "Флайза"

Улюблене місце - "Оболонь". Люблю за те, що там весело, цікаво, доступно і по-домашньому. Раджу відвідати пивний клуб "Майдан", розважальний комплекс "Адреналін", усі туристичні місця, театр і парк.



Антон Бугайчук, студент 3-го курсу історичного факультету.
У Луцьку моїми улюбленими місцями є кав'ярні. Звичайно, у нас не Львів, але є заклади, де можна випити чашку хорошої кави і з кимось побесідувати на приємні теми. Найкращу кав'ярню, напевне, не зможу назвати. Також люблю гуляти Старим містом. Воно маленьке, але досить затишне. Старе місто у Луцьку - це осередок древнього духу і особливої атмосфери. Тим, хто приїхав у Луцьк вперше, раджу відвідати Замок Любарта, також подивитися на різноманіття храмів, центральні вулиці, які досить непогано виглядають. А ще подивіться на Слоника, сходіть у театр імені Шевченка і скуштуйте місцевої кухні (хоча в Луцьку немає місцевої кухні, але наші кухарі навіть суші вміють готувати по-особливому).

Олександр Пасічник, студент 3-го курсу інституту соціальних дисциплін.
Особисто я рідко відвідую якісь місця, але як би там банально не звучало, моїм улюбленим місцем у Луцьку є Замок Любарта, який до цього часу непогано зберігся. Люблю його за те, що він дозволяє поринути у цікаву середньовічну мандрівку. Також рекомендую відвідати Старе місто, зокрема кірху. Також можна прогулятися по парку, відпочити там.





Яна Камінська, студентка 1-го курсу інституту філології та журналістики.
Улюблене місце - "Фелічіта" на Проспекті Волі, тому що там дуже затишно, особливо ввечері, особливо за столиком біля вікна. Атмосфера дуже спокійна, почуваєшся як вдома, а італійська музика додає романтики. А ще там привітний персонал і дуже смачна кухня, не побоюся назвати "Фелічіту" найкращою піцерією міста. А ще раджу сходити в "Друзі Forever", арт-кафе "Стоп Кадр", особливо після 20:00, щоб послухати живу музику.

Анатолій Вознюк, студент 4-го курсу факультету міжнародних відносин.
В мене є декілька місць, які я люблю, це: "Золотий дукат", "Оттімо Чібо" і "Фелічіта". "Золотий дукат" - хороша кав'ярня, де супер спокійна атмосфера, є дуже багато смачних тістечок і багато видів кави. Інтер'єр зроблений під ретро, така старина дуже хороша. "Оттімо чібо" - досить затишне місце, яке знаходиться так, що тільки ті, хто знають про нього, туди ходять - і це є дуже великий плюс. Також там одна із найкращих рецептур приготування піци і суші в Луцьку. Затишна місцина, чудово підходить для сімейної вечері. Ну і "Фелічіта" - супер класна піцерія. Дуже хороша кухня. І окрім піци, там найкращий сервіс у Луцьку, і хороша обстановка.  Тим, хто в Луцьку вперше, можу порадити наступні місця: замок Любарта, Старе місто, парк 900-річчя Луцька, підземелля в католицькому соборі на замковій площі, ретро кінотеатр в старому місті. А з закладів, окрім названих, "Кава клуб", "First cafe" та "Базилік".

Немає коментарів:

Дописати коментар