понеділок, 23 вересня 2013 р.

«От хай журналісти приїжджають і знімають цю дорогу, якою ми їдемо!»

 Дорога Житомир-Київ – 140 км і 1,5 години часу.
Дорога Луцьк-Житомир – 261 км і 4 години часу.
Дорога Львів-Луцьк – 152 км і майже 4 години часу.
Цими вихідними Укрзалізниця подарувала мені чудову можливість вдруге в житті покататися дорогою Львів-Луцьк. Здавалося б, Львів – культурна столиця України і дороги у Львівській області повинні були б бути чудові. Але не так сталося в нашій країні, як гадалося.
Годину їдемо доволі таки швидко рівною дорогою. Львівська область все ще не закінчується. Починається найцікавіше. Як то кажуть, інколи краще повна відсутність асфальту, аніж його присутність лише в певних місцях – саме така дорога і починається. Ні, інколи асфальт вкриває всю ділянку дороги, але він настільки хвилястий і в дірочку, що ми ледве-ледве повземо. При цьому, водій набрав повний автобус людей і багато з них стоїть. Таку дорогу мужньо терплять і діти, хоча я у їхньому віці дорогою Київ-Житомир завжди вмирала від того, що мені ставало погано. В'їжджаємо у Волинську область, і…о, диво!..ями починають закінчуватися і ми набираємо швидкість. Дорога не ідеальна, але краща за ту, що була.
В середині нашої захопливої подорожі якийсь чоловік починає нецензурно виказувати свою думку стосовно Януковича, погрожувати йому розправою і звинувачувати журналістів в тому, що вони все ще не приїхали і не зробили матеріал про таку фігову трасу (в автобусі знаходиться 3 дітей віком від 5 до 12 років і все це слухають), проте толку з його погроз, в принципі, так само, як  з цього тексту, зовсім немає. Мені б дуже хотілося, щоб хтось із високопосадовців, чи навіть сам президент, проїхався як простий смертний таким шляхом, можливо, тоді зовсім випадково знайдуть кошти на її ремонт.

2 коментарі: